Our Quotes

Natura ne aseamana; educatia ne deosebeste.   Confucius

Despre Noi

gradinita1&    Grădiniţa PP Sf. Sava este situată în zona centrală a Iaşului, în vecinătatea şcolilorGh. Asachi, Carmen Silva”, a  LiceuluiV. Alecsandri, a Liceului de Artă” O.Botez”, a obiectivelor culturale Teatrul Naţional” V.Alecsandri”, Teatrul “Luceafărul”, Primăria şi Prefectura Municipiului.

&    Grădiniţa PP Sf. Sava” funcționează din anul 1951 ca intituție de invatamant prescolarde stat cu personalitate juridica. Conform proceselor-verbale de inspectie din datele: de 16 ianuarie 1961, gradinita a functionat o perioada cu grupe avand program cu orar normal  (3 grupe cu 75 de copii) si purtand denumirea de Gradinita PP nr.5, Iasi iar in anul 1966 s-a infiintat si a patra grupa (114 copii inscrisi). In anul 1978 gradinita functiona cu 7 grupe  cu 275 de copii inscrisi iar in anul 1982 sunt8 grupe cu un numar de 310 copii inscrisi. Denumirea gradinitei s-a modificat in anul 1998 cu denumirea de Gradinita PP „Sf. Sava” Iasi.

&     În decursul anilor 2003-2007 au fost reabilitate doua corpuri de cladire, corpul A - monument istoric si corpul B s-a masardat. În anul 2007 se dă în funcţiune centrala termică pe gaz metan. Corpul C cu destinatie „Bloc alimentar,”a fost demolat in anul 2006 iar in iunie 2008 sunt demarate lucrarile de constructie la acest corp, în prezent (2015) corpul se află în construcție. Anul școlar 2012-2013 este perioada în care grădiniţa s-a aflat ca structură a Liceului „V. Alecsandri” Iaşi iar  proiectul de construcție a fost modificat de către Primăria Iași prin renunțare la blocul alimentar, spațiul fiind destinat în totalitate activităților instructiv-educative.

&    Conform certificatului constatator nr 323/2010 Gradinita cu Program Prelungit „Sf. Sava” Iasi indeplineste conditiile de functionare specifice securitatii si sanatatii in munca pentru activitatile instructiv-educative.

&   La data 1 septembrie 2013 unitatea si-a recăpătat personalitatea juridică.

 

Viziunea Grădiniței  PP ”Sf. Sava”Iași

·        să fie un partener de încredere pentru fiecare familie în procesul de educare a copiilor în vederea formării şi pregătirii lor pentru un start bun la şcoală și viață;

·        să contribuie la formarea şi educarea preşcolarilor urmărind cu atenţie, talentele şi aptitudinile fiecărui copil pentru a le pune în valoare;

 

·        să devină un spaţiu în  care copilăria să fie frumoasă şi fericită pentru fiecare copil;

 Misiunea Grădiniței  PP ”Sf. Sava”Iași

“Asigurarea, pentru toţi copiii din zona centrală şi limitrofă zonei centrale a Municipiului Iaşi, a unui act educaţional care să contribuie la formarea unei personalităţi autonome şi creative a copiilor, a unor copii sănătoşi, veseli, activi, cooperanţi care să se adapteze uşor la regimul muncii şcolare şi la orice situaţie în viaţă.”

 

Radio News"Oamenii nu se nasc,
se formeaza."


D. Erasmus

© 2010 - Gradinita Sf. Sava Iasi - Toate drepturile rezervate

Concept Site: Director Profesor Iuliana Gorea